Fijne en grove witloofwortels gescheiden intafelen.

27-3-2014

Bij het intafelen van witloofwortels kun je best de wortels sorteren. Soms zetten we een fijn worteltje tussen de grove om de gaatjes te dichten. Dit is eigenlijk niet zo een goed idee, immers de kopgroei op een fijne wortel verloopt sneller dan bij een dikke witloofwortel. Hierdoor krijg je een ongelijke oogstrijpheid. Voor volkse tuinders die witloofwortels aankopen is dit artikel niet van belang daar de wortels bij een commerciële more info

tuinder machinaal worden gesorteerd. Bij een zelfkweker is dit uiteraard niet zo.

Bij het gescheiden intafelen krijg je 1 week vroeger een oogst op de dwergwortels al is de te verwachten oogst minimaal maar toch het behouden waard. Ziehier de kweek van micro witloof en normale witloof in fotovoorstelling.

image

image

image

The following two tabs change content below.

Tuinman Peter

Deelt graag zijn ervaringen en tips met de lezers van Plantaardig.com
Tuinman Peter brengt ons tips uit zijn biotuin. Peter Dewulf is een doorwinterde tuinier die ook graag in de keuken verwerkt wat zijn zweet opbrengt. Peter is een gewaardeerd voordrachtgever bij de Volkstuinafdelingen. en haalt dagelijks veel plezier uit zijn job als verantwoordelijke voor de plantenafdeling in een tuincentrum. "Door de jaren heen kunnen lentes, zomers, herfst en winter anders zijn. Tuinieren is dan ook geen exacte wetenschap. Voeling houden met het klimaat is belangrijk om de teeltwijze te bepalen". Veel leesgenot, Peter Dewulf

6 gedachten over “Fijne en grove witloofwortels gescheiden intafelen.”

  1. Heren,
    Waarom niet eens bij gelegenheid mijn doorgestuurde reportage over witloof kweken publiceren?Ik bekom betere resultaten dan wat ik in de huidige reportage zie denk ik.Mag ik hopen?
    Willy

    1. Willy, ik vond het plezant om je reactie over het ‘kleine’ witloof te lezen. Ik heb weldegelijk ronde kweektonnen die vol staan met dik witloof maar daar hebben de lezers van plantaardig niets aan. Een ton met piepkleine witloofkropjes samen met dikkere kroppen toont toch meer dan massa’s dikke kroppen. Het is uiteraard op gepaste tijd plezant om iets te kunnen tonen waar anderen jaloers op zijn. Mijn artikels op plantaardig handelen daar niet over. In de media zie je zo een dingen, maar dat is gewoon amusement. Op je andere vraag, daar moet je contact over hebben met Luc Dedeene, hij is de hoofdredacteur en hij alleen bepaalt in zijn weinige vrije tijd wie en wat er wordt gepubliceerd. Groetjes Tuinman Peter

      1. Sorry Peter,Het was niet zozeer mijn bedoeling uw artikel te bekritiseren,ik dacht dat mijn reactie bij Mr.Dedeene terecht kwam.
        Het gaat namelijk over een artikel over het kweken van witloof dat ik een paar maanden geleden naar Mr.Dedeene gestuurd had.

        Nogmaals sorry,
        Willy

      2. Geen erg Willy, ik moet mij excuseren, ik heb uw foto’s in mijn bezit, maar heb ze nog niet gepubliceerd. Door omstandigheden, waardoor ik ook sommige inzendingen van Peter en van Fil nog niet kon publiceren.
        Ik hoop dat ik binnen afzienbare tijd voldoende tijd kan vrijmaken voor de website.
        groeten,
        Luc

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.