Is het nu rode spitskool of is het spits rode kool

17-10-2013

Rode spitskool of anders. Een feit is zeker, deze kool groeit snel zoals spitskool.  Ze smaakt echter zoals rode kool maar dan wel zachter.

Nu denk ik terug naar mijn kweek van vorig jaar. Rode spruitkool. De groei en kweek was dezelfde als spruitkool maar de smaak was veel zachter. Keukengericht denk ik dat het voor kinderen beter is om eerst rode spruitkool te proeven. Eens kinderen gewoon zijn aan deze zachtere smaak kunnen de ouders overgaan om de smaak van echte spruitkool aan te leren.  Bepaalde smaken worden immers door gewenning ingelepeld.

Als we nu verse rode kool klaarmaken voegen we daar bij mij thuis appeltjes aan toe. Bij rode spitskool idem. De smaak van dit gerecht is fenomenaal lekker maar toch iets zachter. Voor onze jeugd een knaller. Mijn nu ouder geworden kinderen aten zeer graag rode kool waarschijnlijk door de toevoeging van appeltjes. Voor spruitkool is het niet gelukt, een gemist gerecht?  Kunnen we msschien spruitkool klaarmaken met appeltjes? Speciaal voor de kleine en grote kinderen?

Een oproep : bestaat het gerecht spruitkool of groene kool met appeltjes? Wie heeft dit ooit uitgeprobeerd?

Zoals steeds een paar foto’s. Groetjes Tuinman Peter

DSC06765

DSC08408

Lees ook de artikels http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/is-het-nu-rode-spitskool-of-is-het-spits-rode-kool/

en http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/rode-en-groene-spruiten-een-vergelijkende-teelt/

The following two tabs change content below.

Tuinman Peter

Deelt graag zijn ervaringen en tips met de lezers van Plantaardig.com
Tuinman Peter brengt ons tips uit zijn biotuin. Peter Dewulf is een doorwinterde tuinier die ook graag in de keuken verwerkt wat zijn zweet opbrengt. Peter is een gewaardeerd voordrachtgever bij de Volkstuinafdelingen. en haalt dagelijks veel plezier uit zijn job als verantwoordelijke voor de plantenafdeling in een tuincentrum. "Door de jaren heen kunnen lentes, zomers, herfst en winter anders zijn. Tuinieren is dan ook geen exacte wetenschap. Voeling houden met het klimaat is belangrijk om de teeltwijze te bepalen". Veel leesgenot, Peter Dewulf

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.